Digitalt undervisningsmateriale

Digitalt undervisningsmateriale


Underviser du på en ungdomsuddannelse? Så vil vi gerne hjælpe dig med at gøre Reformationen til et mere interessant tema til undervisningen!

I tillæg til vores temamagasin REFORMATION 1517-2017 har vi udarbejdet en række undervisningsforløb, som du finder nedenfor. Forløbene er hver på 3 til 7 sider og indeholder tekster, litteraturhenvisninger, arbejdsopgaver og meget mere - og de kan bruges både tværfagligt og enkeltfagligt. Materialet er indsamlet og udarbejdet af Sissel Worm Glass, lektor i dansk og dramatik og Sofie Reimick, lektor i religion og historie, fra hhv. Favrskov Gymnasium og Aarhus Katedralskole.

Hvis du selv har lavet forløb, der fungerer godt i forbindelse med undervisning om Reformationen og dens indflydelse, så send dem meget gerne til os på magasin@fuau.dk – jo mere vi deler – jo mere hjælper vi hinanden.

Nedenfor finder du først en række bud på intro-film og tekster til et forløb om Reformationen relevant for alle fag, og derefter selve forslagene til undervisningsforløb markeret med de specifikt relevante fag. På de sidste sider under hvert forløb findes opgaver, øvelser og forslag til arbejdsspørgsmål, som er timet til et undervisningsforløb på ca. 1-4 lektioner:

INTRODUKTION TIL REFORMATIONEN / alle fag

REFORMATIONENS BETYDNING FOR VERDEN - DENGANG OG I DAG

CENTRALE FORESTILLINGER I LUTHERS TEOLOGI

DET PROTESTANTISKE KIRKERUM 

SALMEN SOM GENRE

SATIRE SMÆDESKRIFTER OG FLYVERBLADE 

 

TEMA PÅ DANMARKSHISTORIEN.DK

På hjemmesiden danmarkshistorien.dk er et stort reformationstema under opbygning, som kommer til at bestå af en lang række artikler, kildemateriale, mytedrab, film og quizzer, der alle relaterer sig til forskellige aspekter af reformationen og dens betydning for dansk samfundsudvikling og kulturarv. Materialet bliver udarbejdet af nogle af landets førende eksperter på området.

 

FOR YDERLIGERE MATERIALE OM REFORMATIONEN:

TILMELD NYHEDSBREV

Hold dig opdateret om Folkeuniversitetets markering af Reformationsjubilæet og øvrige aktiviteter. 

FØLG OS PÅ
FACEBOOK OG INSTAGRAM

Få viden, følg festivalen og del dine oplevelser.

Instagram