28/10 2017

Vidensbrunch: Gud, Ordet og Ånden test


Vidensbrunch i Aarhus Domkirke

’Treenighed’ er et af de mest centrale begreber i kristendommen – men hvad betyder det egentlig i dag? Over brunch overvejer professor i teologi og forfatter til Tænkepausen 'Gud', Svend Andersen, hvad den kristne Gud egentlig er for en størrelse, og hvordan man skal forstå ham i en moderne verden. Filosof Thomas Schwarz Wentzer indvender, at det måske slet ikke er gudens job at svare – men en menneskelig fordring til os som ansvarlige væsner. Og valgmenighedspræst Niels Grønkjær slår et slag for den ånd, der gør os til mere end sammenstødende kroppe. Moderator er DR P1's Carsten Ortmann.

I løbet af 2017 sætter Folkeuniversitetet, Aarhus Universitet og Aarhus Domkirke fokus på Reformationen som kulturhistorisk begivenhed gennem Aarhus2017 projektet, Rethink Reformation. Vi markerer 500 året ved at se nærmere på, hvad kirkeopgøret har betydet for vores liv i dag i alt fra familien, til staten, over økonomien og til kunsten.

Bemærk rettelse i forhold til trykt program: Da biskop Henrik Wigh-Poulsen desværre er forhindret i at deltage, overtages teserne om Gud af professor i teologi, Svend Andersen.

TILMELD NYHEDSBREV

Hold dig opdateret om Folkeuniversitetets markering af Reformationsjubilæet og øvrige aktiviteter. 

FØLG OS PÅ
FACEBOOK OG INSTAGRAM

Få viden, følg festivalen og del dine oplevelser.

Instagram